banner-Lineke-Mida-Foto-Laban.jpg

Lineke Becking-Linthorst


Geboren als Lineke Linthorst en opgegroeid in Twello, gemeente Voorst, in de provincie Gelderland. Ze is getrouwd met Hans Becking en samen hebben zij drie kinderen.

Zij is opgegroeid in het buitengebied en ze heeft later ook voornamelijk in het buitengebied gewoond. Haar hele leven lang heeft zij zich zeer nauw verbonden gevoeld met de natuur. Nieuwsgierigheid is een nogal dominante karaktertrek van haar. Dat begon als kind al, met grote belangstelling voor alles wat om haar heen gebeurde, vooral wat groeide en bloeide. Die liefde voor bloemen en planten is altijd gebleven.

Haar opleiding was in eerste instantie gericht op het verzorgen van kinderen en het opleiden  van jonge mensen die het omgaan met kinderen als beroep kozen. Dat heette toentertijd de NXX-opleiding. Hoofdvak daarbij was vooral het vormgeven in materiaal, creatieve handvaardigheid en beeldend vormen. Later kwam daar voor haar nog textiele werkvormen bij.

Ook sporten, dansen, ballet, muziek, verhalen vertellen, fotograferen en dergelijke waren manieren om vorm te geven aan wat haar bezig hield.

Telkens kwam daar weer van alles uit voort: edukinesiologie, touch for health, vitaminen-en mineralenleer, sportmassage, etc. etc.

Op een gegeven moment werd het tuinieren haar grootste hobby, maar fysiek gezien ook haar valkuil en werd haar adagium: 'spit in de grond, niet in de rug.'

Met pijn in je rug kun je niet prettig werken.  Op een gegeven moment  ontdekte ze het International Movement Centre van Mida Schutte in Bloemendaal en de bewegingsanalyse van Rudolf Laban. Vanaf dat moment werd het lichaam het kostbaarste materiaal dat je vorm kunt geven, met de voeten als het belangrijkste fundament waar het hele lichaam als bouwwerk op rust. Op deze manier met je lichaam omgaan en je eigen heelmeester zijn, was zo vernieuwend voor haar dat ze met haar bevindingen door middel van dit boek wil bijdragen aan het behoud van waardevolle en essentiële kennis.

Schrijven is echter nooit haar hobby geworden. Het is meer een roeping.